Kontiolahden kunnan tuki yksinyrittäjille on haettavissa

9.4.2020

Kontiolahden kunnan myöntämää 2000 euron suuruista tukea yksinyrittäjille voi nyt hakea. Valtio on myöntänyt kaikille Suomen kunnille yhteensä 100 miljoonan euron rahoituksen yksinyrittäjien tukemiseen. Sähköinen hakulomake ja ohjeet tuen hakemisesta ovat kunnan nettisivuilla.

Kunnan kehittämisyhtiön Kontionloikka Oy:n rakentama sähköinen yritystuen hakujärjestelmä mahdollistaa kuntatuen sujuvan käsittelyn ja päätöksenteon. Hakemuksen ripeään käsittelyyn ja yritysten tehokkaaseen palvelemiseen on varauduttu lisäämällä hakemuskäsittelyyn henkilöstöä kunnan työllisyyspalveluista.

– Haku on nyt alkanut ja otamme päätoimisilta yksinyrittäjiltä hakemuksia vastaan. Ensimmäiset päätökset tehdään heti pääsiäisen jälkeen. Käsittelemme hakemukset pikaisesti saapumisjärjestyksessä ja tarvittaessa otamme yrittäjään yhteyttä aiheesta. Kannustamme kaikkia yksinyrittäjiä hakemaan nopeasti tukea, kertoo yritysvalmentaja Jarkko Peiponen.  

– Nyt myönnettävät tuet ovat tärkeä osa valtion yrityksille suuntaamia tukitoimia. Meillä Kontiolahdellakin merkittävä osa yrityksistä on yksinyrittäjiä. Odotamme käsittelyyn noin 300 hakemusta ja voimme myöntää tukea yhteensä noin 200 000 euroa, kertoo Kontionloikka Oy:n toimitusjohtaja Annu Ahonen.

Nyt julkaistun yritystuen lisäksi Kontionloikalla valmistellaan uusien hankkeiden kautta yritysten tukemista koronavirustilanteessa. Myös Loikka-yrityspalveluseteli on kontiolahtelaisten yritysten käytössä. Yrityksiä autetaan matalla kynnyksellä kaikkien muidenkin yritystukien hakemisessa.